Bilder

Bildproduktion är skenbilds huvudsakliga verksamhet.
Bild är ett mycket stort område som vi inte ska gå in alltför mycket på här. Dock kan det vara på sin plats med en liten grundkurs i hur man kan arbeta med bilder. För den som själv arbetar med bilder kan det kanske vara intressant att även läsa artikeln om bildkomposition och för tecknaren/målaren om naturstudier och teckningsteknik. Nedan ser du tre "tumnaglar" av bilder från en utställning jag hade för 12 år sedan. Klicka på en för att få en större bild.


Vill du se mer? Klicka här för att komma till utställningslistan.

Eller på Matton Art logotypen här: för att se många bilder och ev. köpa reproduktioner. Köper du en bild här bidrar du till denna sites finansiering ;-) Klicka på någon av bilderna och prova hur den ser ut på tryckt på canvas och i olika ramalternativ. De valen gör man uppe till höger. Ett tips. Alla mina bilder på Matton Art funkar nog bäst i svartmålad trälist. Detta var en "reklamutvikelse" tillbaka till allvaret...

Visualisering betyder mer inslag av manipulationer och mindre av foto.
Bildbehandling och retuchering handlar ofta om ändringar i foton. Det kan vara att kombinera bildelement från flera bilder till en eller att ta bort något i bilden.
Illustration är termen för bilder som används för att förstärka och förtydliga en text.

Teckning anses av många (bl.a. mig) vara det effektivaste sättet att lära sig se. Åtminstone är det den diciplin som övas mest på konstskolorna. Vill du vara säker på att minnas hur något ser ut så prova med att teckna av det. Du blir tvingad att verkligen se efter. Själv använder jag oftast teckningen som en metod att göra anteckningar och för att minnas. En teckning ger ett starkare minne av den stund då man gjorde den än ett fotografi. Klicka på en "tumme" så får du 100 att välja på..


Adress: Grönbetevägen 23, 165 59 Hässelby, tel: 070- 516 87 52,e-post: info@skenbild.se
Hem | Firman | Tjänster | Illustration | Foto | Bilder | Artiklar | Kontakt

Alla bilder skyddade enl. lagen om upphovsrätt (URL). Ansluten till BUS, (Bildkonst upphovsrätt i Sverige)
samt SFF (Svenska Fotografers Förbund).